TOV basisschool De Gaffel: Nieuwkomersonderwijs voor leerlingen van 4 tot 12 jaar. 

Nieuwkomersonderwijs

Op 29 augustus starten we op TOV basisschool De Gaffel met het Nieuwkomersonderwijs voor leerlingen van 4 tot 12 jaar. Met dit onderwijs leren de leerlingen uit Oekraïne de Nederlandse taal en maken zij kennis met de Nederlandse cultuur.


Het Nieuwkomersonderwijs is aangevuld met Oekraïens onderwijs. Door deze gecombineerde onderwijsvorm kunnen leerlingen zich ontwikkelen in zowel het Nederlandse als het Oekraïense onderwijs. 

  

Leerlingen die het Nieuwkomersonderwijs met succes hebben gevolgd, gaan na ongeveer een jaar door naar een Nederlandse basisschool van hun keuze.

 

Aanbod en schooltijden

Op TOV basisschool de Gaffel krijgen de leerlingen les in de Nederlandse taal, rekenen, sport, kunst en cultuur. Daarnaast krijgen ze ook les in de Oekraïense taal. TOV basisschool De Gaffel is een samenwerking tussen stichting BOOR en de RVKO. 

 

Schooltijden

De leerlingen krijgen op maandag tot en met vrijdag les

van 8:30-14:00 uur. De inloop is vanaf 8:20 uur. 

 

Scholen voor Nieuwkomersonderwijs

Rotterdam biedt het Nieuwkomersonderwijs voor Oekraïense kinderen in 2022 – 2023 aan op een centrale locatie.

 

Naast TOV basisschool De Gaffel zijn er ook andere scholen die Nieuwkomersonderwijs bieden. Volg de link naar een overzicht van de schakelscholen bij u in de buurt: Net in Nederland en naar school | Rotterdam.nl

 

  

Vragen?

U kunt uw vraag per mail stellen via info@gaffelschool.nl

Sfeerimpressie

 

Volgende foto
Vorige foto
Volledig scherm
Terug naar foto album
Download foto
Print foto
Foto 5 van 8